27 december 2008

Julen är över


Jaha.... så har julen 2008 passerat.
Som vanligt blev det en massa god mat och samma "gnäll" om att "varför åt jag så mycket".
Visst är det gott med julmaten men man blir ganska fort trött på den och det är skönt att det bara är till jul och påsk man äter denna feta mat.

Chilly och Moa mår fint. Just nu ligger de jämte varandra i sängen och sover. De har sina bestämda platser och skulle någon händelsevis ha glömt "sin" plats så talar den andra om det genom att sura. Var och en har sin plats och det gäller även på natten. Moa ska efter en massa trampande på husses bröstkorg och högt spinnande till slut landa ovanför huvudet på sin speciella plats och Chilly skulle bara våga försöka knipa den platsen, då brakar ett mindre krig ut ;=)
Chilly som är den mest förståndiga av de båda vet att inte ge sig in i den kampen utan lägger sig lugnt och stilla nere vid fötterna. Däremot mitt i natten när Moa är och äter så brukar hon vara snabb och ta Moas plats och konstigt nog så accepterar Moa det, ungefär som att "jag får skylla mig själv som lämnade platsen för att äta".

Hursom.......

Julklappsinslagningen är som vanligt något av de roligaste de vet. Att hoppa bland en massa prasslande papper för att inte tala om alla julsnören som egentligen ska vara runt julklapparna men som oftast finns i en hög runt Moa.
Hon har två STORA laster här i livet och det ena är julsnören och det andra är allt som har med plast att göra. Plastpåsar, cellofanpapper, presentförpackningar med plast om m.m. När det gäller det sistnämnda så vet jag inte hur många gånger hon har lyckats få i sig plast när jag inte har varit tillräckligt uppmärksam och hur jag sedan hör henne sitta och ulka någonstans för att till slut kräkas upp plasten.
Hon hinner knappt ha fått upp det förrän hon springer och letar efter ny plast att tugga i sig. Hon är makalös!!
När det gäller julsnören så är det nästan likadant. Jag försöker slå in julklapparna med snyggt julsnöre och hon försöker frenetiskt att få tag i bandet och tugga i sig det. Att det kan vara så gott????
Lyckades få en bild av Moa idag. Lägger in den så att Ni kan se hur en riktig plast och snörfetischist ser ut! ;=)

Annars är det en jul och nyårsledighet som gäller. Det är oerhört skönt att få ladda sina batterier igen. Jag har 1 1/2 veckors ledighet kvar och det är såååå skönt.

Ni som har några dagars ledighet kvar. NJUT av den och ha det så gott!

1 kommentar:

Keikis sa...

Gott Nytt på dig Thomas önskar
Yvonne på S*Keikis.
Har nu en egen blogg!!!