08 februari 2009

Äntligen....

....så har Moa löpt. Om det var med hjälp av vetegroddsoljan eller inte det vet jag inte men oavsett vilket började Moa löpa i början av veckan. Därför blev det ett besök hos Viktor och det tog inte lång stund innan den första parningen genomfördes. Denna gången var Moa mer framåt och inte så blyg.
Viktor är en rolig kille. Moa hade baxat in sig mellan en vägg och en bokhylla, vilket gjorde att Viktor hade lite svårt att komma åt, men han är smart den killen.
I sin frustration över att han inte kom till så backar han mot Moa och gör en slags volt i luften och landar över Moa. Moa blev så överraskad att hon inte hann att protestera så Viktor lyckades få till ännu en parning.
Totalt vet vi med säkerhet att de har parats ca 10 gånger och hur många parningar som har skett när ingen har sett vet vi förstås inte.
Nu är Moa hemma igen och är så trött. Hon smålöper lite fortfarande men det märks att det är på gång att ebba ut.
Det har tydligen gått väldigt hetsigt till mellan varven för under båda öronen på Moa har hon två stora kala fläckar och ett par bitmärken. Hoppas att pälsen växer ut där igen. Om allt nu går så som jag hoppas så borde det finnas en ny kull hos Olympus Rag´s runt påskafton.

Förra veckan fick vi besked av RHK, Ras och Huskatten, att Moa hade blivit bästa Vuxna Hona i kat. 2 och hon blev även Bästa Avelshona i kat. 2.
Dessutom blev även två av kattungarna från Moa och Viktors förra kull utnämnda till
Årets Bästa Ungdjur i kat. 2 (S*Olympus Rag´s Angelheart) och Årets Bästa Junior
i kat. 2 (S*Olympus Rag´s Goldenheart). Ett stort grattis till de båda ägarna!

I natt har det snöat igen. Nu räcker det med att det ena dagen snöar och andra dagen så regnar det bort. Vi vill ha vår och känna solen värma upp luften.
Ett tecken på att det går mot vår och faktiskt även sommar är att jag i nästa vecka kommer att påbörja semesterplaneringen.
Det gäller att vara ute i god tid.....

Inga kommentarer: