23 maj 2009

Grädde i spenarna??


"Sa du att det var dags för köttfärs? Bäst att öppna munnen rejält så att jag får en stor tugga!!"
Kickstart den matvraken väger redan över 1 kg, för att vara exakt 1 kg och 90 gram och detta trots hans ringa ålder på 6 veckor.
Tre kattungar i kullen väger redan över 1 kg, två hanar och 1 hona.
Ingen i Chillys och Moas tidigare kullar har haft denna viktkurva och med vikter över 1 kg redan som 6 veckors kattungar.
Annars är de väldigt jämna i storleken.
Vad jag förundras över är att alla på ett väldigt tidigt stadium började äta torrfoder på egen hand vilket har varit ett problem i ett par av tidigare kullar där de har totalvägrat att äta något torrfoder eller något annat fast föda. Dessutom tycker jag att denna kullen inte är så benägna till att vilja dia som de andra kullarna vilket jag tycker är bra.
Dessutom är jag VÄLDIGT förvånad över att det bara vid ett enda tillfälle har hänt en liten olycka där en av kattungarna råkade kissa på en filt som låg på golvet. Annars går alla på lådan trots att de springer fritt i vardagrsummet.
Jag kom speciellt ihåg en av de tidigare kullarna där det var hopplöst med allt kissande överallt. Ingen är gladare än jag att dessa är så duktiga!

Moa börjar få problem med att hålla ihop kullen. De springer en här och en annan där och Moa är strax efter dem och försöker att samla ihop dem, vilket ju förstås är en omöjlighet.
I stället har Moa tagit sig an ett blått garnnystan som hon tror är en kattunge och som hon tror tillhör kullen. Är den inte där hon är så ropar hon och letar efter den och när hon väl har den så lägger hon sig i en diande position och när garnnystanet inte rör på sig så ropar hon för det. Det gäller även när kattungarna sover i en hög i vardagsrummet. Då går Moa dit och ropar och tvättar dem frenetiskt förmodligen för att få bekträftelse på att de lever och att de har det bra.

Chilly är inte förtjust i allt stim bland kattungarna. En kattunge i sänder klarar hon och kan t o m busa med den men när de blir 5 stycken som attackerar henne så blir det för mycket. När det är fint väder så får hon vara i den lilla rastgården, detta gillar hon. Att ligga och kika ut över blå himmel, försöka fånga flugor och framför allt att ligga i skuggan och känna vinden blåsa i pälsen, det är livet det!!

Ha en bra helg alla!

Inga kommentarer: