20 mars 2010

Vacker tass

Äntligen har solens makter lyckats att smälta bort mycket av snön och man kan nu så smått börja se gräset i trädgården. Även om jag tycker om de olika årstiderna, speciellt när sommaren blir en riktig sommar med mkt värme och sol och när vintern, såsom det varit i år, får vara kall och mycket med snö, så räcker det nu. Våren är därför varmt välkommen.
Tror även att katterna längtar efter våren. Så fort solen är framme så lägger de sig strategiskt så att de får solen och värmen på sig.

Med solen och värmen följer också bytet och vinterpäls till sommarskruden. Moa har redan börjat med sin fällning. Hon har i vanliga fall en fantastiskt fin silkeslen päls som egentligen aldrig behöver kammas. Hennes päls tovar sig aldrig. Chilly har också en bra pälsstruktur även om den inte är fullt lika bra som Moas. Båda katterna har alltid benägenhet att, i övergången till sina sommarpälsar, få tovor i sina pälsar. Det blir som små hårda bollar som måste tovas ut för att slippa att klippa i pälsen.
Som väl är så är det inga problem med att kamma och tova ut katterna. För Chilly är det ett rent nöje eftersom hon och kammen är bästa kompisar. Hon fullständigt älskar att bli kammad. Det räcker med att jag öppnar lådan där kammen finns så kommer hon som ett skott. Hon vet vad som vankas och därför lägger hon sig på rygg med alla tassarna upp i luften.
Moa däremot är lite mer svårflirtad men ska som vanligt alltid svansa omkring där Chilly är och fånga uppmärksamheten och då är det inga problem.

Det där med uppmärksamhet är ganska lustigt. Moa är ju honan som är fertil och hon är också den som hela tiden ska ha uppmärksamhet. Klappar man Chilly så vet man att Moa snart är där.
Tilltalar man Chilly i ett annat rum än där Moa befinner sig så hinner man inte räkna till 5 innan Moa har trängt sig emellan mig och Chilly. Det är också Moa som bestämmer sovplatserna och när det är dags att bli tvättad. Demonstrativt sätter hon sig med ryggen mot Chilly om hon ska ha sin helkroppstvätt. Är det bara en huvudtvätt så sätter hon sig sidledes och böjer huvudet mot Chilly. Oftast är Chilly med på noterna och tvättar henne tills att Moa blir alldeles blöt. Njutningen är som störst när Chilly kommer till tvätt av Moas öron, det går inte av för hackor..... ;=)
Det märks verkligen vilken av katterna som står högst i rang ;=)

Vem har sagt att det bara är hundar som kan göra vacker tass? Självklart så är ju inte en ragdoll sämre än att även den kan lära sig detta ;=)
Fick en filmsnutt på Keeta som är en hona från Moas senaste kull. Keeta är fortfarande junior och har hittills haft en väldigt fin utveckling.

Jag önskar Er alla en riktigt skön helg!

Inga kommentarer: