03 april 2010

Avgrundsvrål

Att man kan glömma hur en honkatt kan låta när hon löper. Det är nu ett år sedan Moa löpte och i förra veckan kom hennes vårkänslor tillbaka och det med besked! Oh, vad denna varelse kan låta. Hon som vanligtvis inte kan jama som en vanlig katt utan låter mer som en nykläckt fågelunge lyckades få fram de mest djupa toner som en katt kan. Det var riktiga avgrundsvrål med en bas som jag inte trodde kunde vara möjlig hos en katt. Hon verkar ha trott att alla hankatter måste bo i Malmö eller Göteborg för hennes ljudstyrka gjorde nog att man hörde henne ända dit. Utöver dessa läten får hon alltid under sina löp en manisk period med att klia sig under hakan. Hon kliar och kliar vilket gör att man hittar stora tovor med päls överallt. Hon har t o m kliat sig så mycket att hon har fått kala fläckar på sidorna under hakan.
Denna gången blir det ingen parning med eftersom hennes tilltänkta är på gränsen i sin ålder till att kunna para. Jag hoppas därför att Moa löper igen framåt sensommaren.

Hon har nu i alla fall äntligen sansat sig och är som vanligt vilket är oerhört skönt för det tar på tålamodet ;=) Ett stort ? är hur Ni som har flera fertila honor klarar av att höra dessa vrål dagarna i ända och där den ena honan efter den andra sätter igång.

Chilly tog allt med Moas löp med ro. Ibland när Moa tog de djupaste och de längsta tonerna lyfte hon en aning på huvudet för att se vad som stod på. Annars är det inte mycket som får henne att avbryta sin sömn. Fåglar kan dock få henne att från att vara i djupaste REM -sömn till att sitta på fönsterbänken för att se vad som står på i trädgården och svansen går som pendel, fram och tillbaka, när hon ser de nyfikna skatorna.Ni har säkert varit med om när en låt har etsat sig fast i huvudet och i mitt snurrar nu Victorious med Velvet och Linda Bengtzing. Jag skrev tidigare om Danmarks vinnarbidrag till Eurovision som inte var bra nog för Sverige och även låten Victorious ratades och fick alltså inte delta i årets MF. Kanske dags för Christer Björkman att lämna över stafettpinnen till någon annan? Döm själva....

Avslutningsvis önskar jag Er alla en riktigt.......


Inga kommentarer: