29 mars 2009

Det närmar sig....


I veckan kom diplomet från SVERAK om att Moa blev årets bästa blåmaskade ragdoll 2008 inom SVERAK, detta för tredje året i rad. Det lär nog bli det sista året som hon får den utmärkelsen eftersom hon inte kommer att ställas ut i någon större omfattning. Dock skulle jag gärna vilja att hon tog titeln DVM - Distinguished Variety Merit. Detta är ju en ny titel från 1 januari 2008 och som innebär att katten under en kvalificeringsperiod om 2 år och en dag måste bli BIV vid 10 tillfällen.
Moa har idag 6 st så därför kommer jag att försöka att ställa henne några gånger till och hoppas på de resterande BIV:en.

Moa börjar nu bli ordentligt rund om magen. Den digitala köksvågen räcker inte till längre för att se hur mycket hon har gått upp men det är snart runt 1,5 kg.
Idag när hon låg på sin favoritsovplats så la jag handen på hennes mage och jag kände för första gången hur det sparkade.
Om två veckor är det dags och i helgen som var så byggdes bolådan. Som vanligt var den inledningsvis väldigt spännande både för Moa och Chilly och båda två låg där och sov, men nu är det återigen Moas favoritplats, kontorsstolen, som gäller för att sova bort några timmar under eftermiddagen.

Måtten för en mindre rastplats f a till Chilly är tagna och så fort vädret tillåter att börjar snickra så kommer nät, lister m.m att svingas upp.
Väder ja....... vilket underbart väder det var i går eftermiddag. På altanen, där det var lite lä, visade termometern på 17 grader! Visst är det härligt att vi går mot varmare tider. Nu är det "bara" 3 1/2 månad till sommarsemester, men först ska tillvaron förgyllas av ragdollkattungar....
Håll nu alla tummarna för att allt går väl med Moa och hennes förlossning.

Inga kommentarer: