26 april 2009

2 veckor


Vilket väder det har varit i helgen!!
Idag visade kvicksilvret nästan 22 grader och ändå var det lite molnigt under eftermiddagen. Underbart härligt!!

Hjärtekullen är nu två veckor gamla och de har börjat ta sina första stapplande steg.
De ser så söta ut när de inte riktigt får ihop det motoriskt med sina fyra ben. Rätt som det är lyckas någon få ett flyt i sin gång för att några sekunder senare ta ett felsteg och tappa balansen och trilla ihop i en hög.
Lika söta är de när de ska försöka att klia sig. En vuxen katt sitter ju på ändan och kliar sig med sitt ena bakben. Att sitta på ända lyckas de små med också men när det kommer till att lyfta ett bakben och samtidigt "veva" igång det till en kliande rörelse är idag lite för avancerat. Givetvis tappar de balansen.....

Moa lämnar mer och mer bolådan, dock inte rummet. Hon är som en vakande örn över dem och ligger istället under sängen och håller koll på dem. Mellan varven går hon in och lägger sig för att ge dem mat och snygga till dem, men sedan går hon ut igen och lägger sig antingen på mattan utanför eller som sagt under sängen strax bredvid.

I dag är det förresten Moas födelsedag. Det är nu fyra år sedan hon själv var lika liten som hennes egna kattungar nu är. Ovan bild är av henne när hon var 4 veckor gammal. Då var hon inte stor.......

Idag har stommen till katternas uteplats kommit upp på altanen. Det blir ingen stor uteplats men det räcker till för Chilly och Moa. Chilly som i lördags låg ute hela eftermiddagen och njöt av solen och värmen satt och "knackade med sin tass på altandörren" och ville påvisa att hon ville komma ut även denna eftermiddag. Men eftersom det sågades, spikades och borrades så fick hon hålla sig inomhus denna eftermiddagen. Inget som var speciellt populärt.

Så går vi in i maj månad på fredag. Helt otroligt!! Håll med om att det inte kändes alltför avlägset när man stod och huttrade med ett glas champagne i handen och kikade in alla raketerna. Visst är det positivt att solen och värmen är här men varför går tiden så förbaskat snabbt?

Ha en fortsatt skön söndag och hoppas att Ni alla får en bra vecka och att Ni får njuta av långledigheten kommande helg.
Jag återkommer med lite nya bilder på de små inom kort!

Inga kommentarer: