19 april 2009

Klurigt

Kattungarna är redan 1 vecka gamla och Moa sköter dem omsorgsfullt. Även Chilly är delaktig på ett annat sätt än förra gången. Dels håller hon Moa sällskap genom att hela tiden finnas runt bolådan på ett eller annat sätt. På dagarna sover hon strax utanför bolådan och på kvällarna tar hon sig ett varv in i rummet med kattungarna var 10:e minut för att kolla så att allt är som det ska. De senaste morgnarna har hon varit inne i bolådan och gett kattungarna en ordentlig morgontoalett. Detta genom att intensivt tvätta dem både fram och bak. Moa sträcker ut sig raklång och trampar med sina tassar mot Chilly och spinner HÖGT! Det är väl hennes sätt att tacka för hjälpen.

Det har verkligen varit klurigt denna gången med att färgbestämma kattungarna.
Att det är 3 hanar och 2 honor såg jag när de var nyfödda men färgen??
Först idag är jag ganska säker på vad vilka färger de har. Det är 1 blå bicolourhane, 1 blå bicolourhona, 1 brun bicolourhona och 2 bruna colourpoint hanar.
Tanken var att kullen skulle få ha benämningen Påskkullen, eftersom de var födda på självaste påskafton men efter att ha försökt leta namn till kattungarna som har med påsken att göra så tyckte jag att det var stört omöjligt att hitta bra namn så istället får det bli Hjärtekullen. Fullständiga namn kommer inom kort. Likaså bilder på de små.

Nu har 1 1/2 veckors ledighet snart gått till ände. Jag har verkligen haft tur med vädret och förutom att hålla lite extra koll på kattungarna (vilket jag inte hade behövt ha) så har uteplatserna fått sig en uppfräschning inför sommaren genom en högtryckstvätt, utemöblerna plockades fram idag, rengjordes och oljades in. Dessutom fick bilen sig en ordentlig vårtvätt både in och utvändigt.

Välkommen tillbaka till hemsidan för att kolla in bilder på dunbollarna inom kort!

Må som bäst!

Inga kommentarer: