11 oktober 2009

Bättre sent än aldrig......

Det har verkligen varit dåligt bloggande från min sida och det beror då inte på att inget händer i mitt liv, tvärtom....
Bl a har köket härhemma fått sig en uppfräschning med nytt grafitgrått kakel, nya tapter, halogenbelysning, nya tavlor, gardiner osv osv. Blev ganska ok.
Nästa pojekt är matrummet där det ska målas och tapetseras med fondvägg.

På kattfronten så är det ganska lugnt. Äntligen börjar Moa få tillbaka sin päls och man kan nu se antydan till en krage och den kala fläcken som uppstod när hon parades är nu igenväxt. Var lite orolig att pälsen inte skulle komma tillbaka eftersom det tog evigheters evigheter innan man kunde se de första små fjunen. Det tog nästan 7 månader innan det var utväxt.

Chilly är i topkondition nu. Jag har bytat foder på henne och hon har gått upp i vikt och hon har päls som ett lejon med en enorm krage. Hon är lika gosig som vanligt och favoritplatsen är att ligga på min bröstkorg och ligga ihopkurad och sova.
Ett otyg som hon har börjat med är att ibland bajsa på kinamatten i matrummet. Jag anar att det är någon slags protest mot något men jag vet inte vad. Kattlådan kan nyligen vara rengjord och ändå kan det hända att hon sätter sig på mattan och gör sina behov. Hon kissar aldrig där. Hon mår inte dåligt för övrigt och det enda sättet att förhindra att hon sätter sig på mattan är att lägga foliepapper i hörnet där hon brukar sätta sig. Då går hon på sin låda. Det är bara ibland som hon gör sina behov på mattan. Oftast går hon på sin låda. Det är oerhört irriterande och om någon har något tips på vad man kan göra så välkomnas det.
Annars är hon som sagt hur go och kelig som helst.

Från Moas senaste kull har Heart 2 Heart varit på utställning i Hässleholm den 3 oktober. Hon går fortfarande i ungdjursklassen och domare var Minna Krogh från Danmark.
Hon fick väldigt fin bedömning på bedömningssedeln och blev Ex 1 och nominerad som bästa ungdjur.
Stort grattis till Ida och Roger som är ägarna och tack för att Ni förbereder henne så bra inför utställning!
Lite bilder från utställningen på Candy som hon kallas för till vardags (klicka upp bilderna för större format).

På den första bilden är själva grundbedömningen.
Bild nr 2 är vid nomineringen och bild 3 och 4 är från panelen.
Kolla in minen på Candy i bild nr 3. Hon ser riktigt förnärmad ut när domaren lyfter på svansen och Candy tittar på assistenten med en förundrad blick som om hon tänkte "Är det här verkligen ok?"
På bild nr 4 har Candy under själva panelen fått syn på sin husse och matte och lägger till med sin mest sorgsna blick för att signalera "Kom och hämta mig" ;=)

Ha det som allra bäst och ta hand om varandra!




Inga kommentarer: