09 juli 2010

Högsommar

9 juli. Vart tar tiden vägen? Skönt på ett sätt för genom att tiden går fort så nalkas också semestertider. Har dock 1 1/2 vecka kvar. Och vilket väder det har varit och är. Vid skrivandets stund så mäter kvicksilvret 30 grader.
På kattfronten så har Moa löpt ännu en gång men den tilltänkte hanen var fortfarande lite för ung så att nu hoppas jag att hon vill löpa under sensommaren. Vi får väl se om hon ställer upp på det ;=)
Hon har sedan två veckor tillbaka blivit mormor. Henne avkomma Cuddly som bor i Norge fick 5 st kattungar. Ägaren till Cuddly berättar om vilken hjälp Cuddly hade av den andra ragdollhonan och hur denna tvättade och tvättade Cuddly och såg till att hon hade det bra.
Lite bilder av Cuddly ser Ni nedan. Gillar verkligen Cuddlys uttryck och look!!Blir lite ompysslad innan de små anländer......


Vem är det egentligen som föder??
Sympatifödsel finns det???En nöjd Cuddly....

Vi som är uppfödare sätter ju stort värde på när kattungeköparna hör av sig någon gång då och då med lite bilder och lite information om hur det går. Häromveckan fick jag ett trevligt mail från ägarna till Kicken som är från Moas senaste kull. Det som går igenom i Moas och Viktors kullar är det trevliga temperamentet. Ägarna till Kicken berättade om hur han går lös tillsammans med dem i skogen och kommer genast vid inkallning. De har även med honom när de är och badar. De har då buren med sig som han kan lägga sig i men oftast lägger han sig och svalkar i skuggan. Även vid badandet i sjön är han med.

Det är så roligt när man får dessa mail och förstår att kattungarna får vara som familjemedlemar och är med överallt.
Om några veckor ska jag besöka Kickens bror Oliver som bor här i Halmstad. Det är nu snart ett år sedan jag träffade honom och då var han kattunge. Idag är han över året gammal och väger 7 (!!) kg. Ska verkligen bli roligt att på nytt träffa Oliver och matte. Glöm inte att sätta på kaffet ;=)

Visst är djur härliga! De är inte alltför sällan bättre än människan på att hålla sams ;=)
Titta, njut och ta lärdom av dessa härliga djur. För Er som gillar Louis Armstrong, glöm inte ljudet......


Inga kommentarer: